Nieuwsartikelen over Biomilk.be

Melkkoeien en geiten vormen hier een compatibel duo

Landbouwleven
Image Article
Landbouwleven Logo

Op De Speiboerderij in Sint-Lievens-Esse, een deelgemeente van Herzele, boeren 2 generaties tezamen. Wim De Middeleer maakte in 1998 de stap van gangbare naar biologische melkveehouderij. Zoon Jasper en dochter Lore kozen in 2015 voor biologische geiten. Beide sectoren zijn goed te combineren op één bedrijf.

Coronavirus: boom chez les petits producteurs

Vedia

La réalité d’un producteur n’est pas celle de l’autre. Pour la coopérative Biomilk.be qui regroupe une quarantaine d’agriculteurs de la région, le coronavirus apparaît comme une opportunité à saisir pour faire changer les mentalités en terme de consommation. Jamais les citoyens n’ont autant fait le pas du local et du durable.

Waarom Passendale een biovariant lanceert

Retail Detail

Als eerste A-merk in België lanceert Passendale dit najaar een halfharde biologische kaas. Een logische stap volgens het merk, en een passend antwoord op een groeiende vraag vanuit de markt. [...] De melk wordt opgehaald door de coöperatieve Biomilk.be, die ook levert aan de kaasmakerij in Passendale.

Supermarkt zkt. bioboer om behoefte te bevredigen

Retail Detail

De vraag naar biologische voeding overstijgt het aanbod in België: het marktaandeel van verse biovoeding bedraagt zo’n 3,2%, maar slechts 1,2% van de Vlaamse landbouwoppervlakte is voor bio bestemd. [...] Om aan de vraag te voldoen, gaan retailers samenwerkingen aan met de boeren: [...], terwijl Delhaize samenwerkt met de coöperatieve Biomilk.be.

Biomilk.be levert voor huismerk Delhaize Bio

Landbouwleven

Vanaf 1 juli treedt Delhaize naar buiten met biologische melk, room en yoghurt die voor 100  % gegarandeerd Belgisch is. Dat gebeurt onder het merk ‘Delhaize Bio’. Biomilk.be zal minstens 5 miljoen liter melk leveren op jaarbasis. Het is voor ons land zeldzaam dat een supermarkt zo nauw samenwerkt met een coöperatie.

Melkveehouders stuwen bio omhoog

Landbouwleven

De cijfers van het departement Landbouw en Visserij laten geen plaats voor twijfel: de biosector in Vlaanderen groeit verder. [...] "Vanaf september zijn ook onze dieren omgeschakeld. Dan gaan we bij de coöperatie Biomilk.be."